Δελτίο Τύπου

 

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

 

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2017

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ξεκινά το συναρπαστικό ταξίδι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας προσκαλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

  • Για μαθητές Δημοτικού(8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» ή «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο»
  • Για μαθητές Γυμνασίου(13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα»

 

Το πιο σημαντικό στάδιο του διαγωνισμού δεν είναι η ίδια η ημέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά η πορεία προς το διαγωνισμό. Μέσα από τις προπονήσεις τους για το διαγωνισμό, τα παιδιά αναπτύσσουν κρίσιμες δεξιότητες όπως είναι η ικανότητα εργασίας σε ομάδα, η επίλυση προβλημάτων, η μηχανική και ο προγραμματισμός. Αυτοί είναι άλλωστε οι εκπαιδευτικοί στόχοι, καθώς και τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει μία εμπειρία τόσο συναρπαστική, όσο το 5μηνο ταξίδι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνονται:

 

Δηλώσεις συμμετοχής

 

Oι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρικαι τις 31 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς ρομποτικής που υλοποιούνται με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Εδώ μπορείτε να δείτε την αφίσα του διαγωνισμού.

Διοργανωτής: WROHellas

Στρατηγικός Συνεργάτης: COSMOTE

Επιστημονικός συνεργάτης:STEMEducation

Μέγας Δωρητής του WROHellas:Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού:

COSMOΤΕ TV

ΕΡΤ

Πρώτο Πρόγραμμα

Taλκ

Προτεινόμενα tags:Ρομποτική, ολυμπιάδα ρομποτικής, βιώσιμη ανάπτυξη, Cosmote, όμιλος ΟΤΕ, WROHellas, STEM,αιγίδα Προέδρου της Δημοκρατίας

Νέα από το Σχολικό Δίκτυο