Το θέμα του Σχεδίου Δράσης  για το έτος 2022-2023 ήταν το "Σύστημα Υδρονέφωσης στη θερμοκηπιακή εγκατάσταση του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και η εφαρμογή του στον πολλαπλασιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή φυτών".

Εδώ μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που αφορούν το προαναφερθέν Σχέδιο Δράσης.

Το θέμα του Σχεδίου Δράσης  για το έτος 2021-2022 ήταν η κατασκευή προσομοίωσης ιαματικής πηγής – συντριβάνι με καινοτόμα υλικά από τον τομέα Μηχανολόγων.  

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που αφορούν το προαναφερθέν Σχέδιο Δράσης.

Το θέμα του Σχεδίου Δράσης  για το έτος 2020-2021 ήταν οι Νέες Τεχνολογίες στον τομέα της Ηλεκτρολογίας.  Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που αφορούν το προαναφερθέν Σχέδιο Δράσης.

Υποδράση 1

Υποδράση 2


Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας μετά από υποβολή και έγκριση Σχεδίου Δράσης στο Ίδρυμα NOESIS «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»,  στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ», υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020 σχέδιο δράσης με τίτλο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ– ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ».

Οι υποδράσεις του σχεδίου είναι:
Υποδράση 1
η: «Εργαστήρια Παραγωγής Καλλωπιστικών Φυτών εξωτερικού και εσωτερικού χώρου με αγενή και εγγενή πολλαπλασιασμό».
Υποδράση 2
η: «Κατασκευή Δοκιμίου Εξοικονόμησης Ενέργειας».
Υποδράση 3
η: «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας και της περιφέρειας της Γής».

Απο εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εργασία που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" για το σχολικό έτος 2018-2019 με τίτλο "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας".

 Εργασία

Βίντεο Λειτουργίας Μακέτας

 

 

Στα πλαίσια της δράσης "Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ" το σχολείο μας δώρισε μαρούλια βιολογικής καλλιέργειας από το θερμοκήπιο του τομέα Γεωπονίας, στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ορεστιάδας. Παρακάτω βλέπετε το ρεπορτάζ του Ορεστιάδα TV για αυτό το θέμα.

Υποκατηγορίες

Νέα από το Σχολικό Δίκτυο