Από εδώ μπορείτε να δείτε τη συνημμένη 2η Ανακοίνωση του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής, με θέμα

«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»,

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ΠΕΚΑΠ σε συνεργασία με τη Σχολή Θετικών Επιστημών, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και θα διεξαχθεί από 15 έως 17 Μαΐου 2020 στην πόλη της Καστοριάς.

Το 9th Conference on Informatics in Education ? Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (9th CIE2017), διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ και τελεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΕΘ. 

  • Θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 13-15 Οκτωβρίου 2017.
  • Θεματολογία: Πληροφορική και Εκπαίδευση, αλλά και ΤΠΕ, Καινοτομία και Διεπιστημονικές προσεγγίσεις (π.χ STEM, PhysicalComputing & Ρομποτική, κ.ά.) με ύπαρξη κώδικα.
  • Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης ?Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και τη μη τυπική εκπαίδευση.
  • Προσκαλεί τους Πληροφορικούς, αλλά και όλες τις ειδικότητες στους παραπάνω άξονες.
    • Τα άρθρα, δημοσιεύονται:

α) Στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Συνεδρίου, με ISBN

β) Αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου, παρέχοντας την ευχέρεια για on line ανεύρεση - διάδοση των άρθρων σας

γ) Σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό με I.F.- 0.65 (δυνατότητα).

Λεπτομέρειες (και online πρακτικά παλαιότερων συνεδρίων) στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου: di.ionio.gr/cie

Σας γνωρίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο,από 7-9 Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημώνκαι Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ΦυσικώνΕπιστημών, Κοινωνίας και Εκπαιδευτικής Πράξης»
 
Το συνέδριο απευθύνεται σε Σχολικούς Συμβούλους και Εκπαιδευτικούς Προσχολικής,
Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με την Έρευνα και τη Διδασκαλία στην περιοχή των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να αναζητήσετε στην

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για οπτικό προγραμματισμό με τη μέθοδο μεικτής μάθησης: «Προγραμματίζω ? Δημιουργώ ? Μαθαίνω με το Scratch»

2ος  Κύκλος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

(Περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική

Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία)

 

Πρόσκληση

Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καλεί τους Εκπαιδευτικούς τωνΠεριφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας που διδάσκουν ή μπορούν να διδάξουν στην Πρωτοβάθμια ή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να συμμετάσχουν σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Scratch Coding σκοπός του οποίου είναι η εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch.

Ο 2ος Κύκλος Επιμόρφωσης θα υλοποιηθεί μόνο στις ανωτέρω Περιφέρειες και προσφέρεται δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί κυρίως με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι διάρκειας 30 ωρών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 13/03/2017 έως και 19/03/2017. Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στον σύνδεσμο http://scratchcoding.eap.gr/ και στις ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση υπεράριθμων δηλώσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα χρηματοδοτείται


από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.) προσκαλεί φοιτητές Πληροφορικής να
συμμετάσχουν ως δόκιμα μέλη με υποβολή πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας τους στο 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών ?SafeGreece?. Φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα με το όνομα
?SafeAthens 2017?, στις 28-30 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛ.Ψ.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας  με τον τίτλο «Άτομα, Θεσμοί, Κοινωνία: ο Kόσμος της Ψυχολογίας», στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2017

Από εδώ μπορείτε να δείτε την αφίσα του συνεδρίου και από εδώ να δείτε τις πληροφορίες της διεξαγωγής του.

 

5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

«Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

http://etpe2017.aspete.gr

21-23 Απριλίου 2017

Παιδαγωγικό Τμήμα, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), Αθήνα

 

Σκοπός του 5ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) είναι να προσφέρει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται ενεργά στη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των Τεχνολογιών  της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Μάθηση, όπως η κοινότητα των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης, η ερευνητική κοινότητα, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη και παροχή ψηφιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών για την Εκπαίδευση και τη Μάθηση.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών και στρογγυλής τράπεζας, επιμορφωτικά εργαστήρια. Όλες οι εργασίες θα υποβληθούν σε ανώνυμη κρίση. Όλες οι εργασίες που θα γίνουν δεκτές για παρουσίαση θα δημοσιευτούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

Η εγγραφή και παρακολούθηση του συνεδρίου δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Θεματικές περιοχές

1.   Διδακτορική Έρευνα στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και τη Μάθηση

2.   Καλές πρακτικές αξιοποίησης σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση

3.   Εκπαιδευτικές  Εφαρμογές του Ιστού 2.0 

4.   Ανοικτή Πρόσβαση σε Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο, Ελεύθερο και Ανοικτού κώδικα λογισμικό (ΕΛ/ΛΑΚ) στην εκπαίδευση

5.   Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλονταγια την ενίσχυση συνεργατικής, εξατομικευμένης και μικτής μάθησης

6.   Μοντέλα, εργαλεία και καλές πρακτικές Ψηφιακής Αφήγησης Ιστοριών στην εκπαίδευση

7.   Αξιοποίηση Ψηφιακών Παιχνιδιών στην εκπαίδευση

8.   Εκπαιδευτική Ρομποτική

9.   Διδασκαλία, Μάθηση και εκπαιδευτική αξιολόγηση με χρήση των ΤΠΕ

10. Αξιοποίηση ΤΠΕ στην Ειδική Αγωγή

11. Επιμόρφωση και Κοινότητες Εκπαιδευτικών για την Παιδαγωγική Αξιοποίηση των ΤΠΕ

12. STEM στην εκπαίδευση

13. Μεθοδολογίες στην έρευνα για τις ΤΠΕ

14.ΤΠΕ και Οπτικοακουστικός γραμματισμός στην Εκπαίδευση

Σημαντικές Ημερομηνίες

  • Υποβολή εργασιών: 19 Δεκεμβρίου 2016

  • Ενημέρωση αποδοχής: 13 Φεβρουαρίου 2017

  • Υποβολή τελικών κειμένων για τα πρακτικά του συνεδρίου: 6 Μαρτίου 2017

ΠληροφορίεςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα και εργαστήρια 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 21-23 Οκτωβρίου 2016)

Το πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 21-23 Οκτωβρίου 2016) έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://synedrio.eepek.gr/ (κουμπί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ).

Επίσης, έχουν αναρτηθεί και τα 43 βιωματικά 2ωρα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ του συνεδρίου, οι θέσεις των οποίων είναι περιορισμένες. Οι εγγραφές στα εργαστήρια του συνεδρίου γίνονται ηλεκτρονικά, και το σύστημα θα είναι διαθέσιμο μέχρι την Πέμπτη 20/10/2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Δικαίωμα εγγραφής στα εργαστήρια έχουν ΜΟΝΟ οι σύνεδροι που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους και έχουν λάβει το εισιτήριο συνέδρου για το παραπάνω συνέδριο. Εάν κάποιος δεν έχει εγγραφεί και επιθυμεί να συμμετέχει σε κάποιο από τα εργαστήρια, μπορεί πρώτα να εγγραφεί (κουμπί ΕΓΓΡΑΦΗ) ακολουθώντας τις οδηγίες της ιστοσελίδας (http://synedrio.eepek.gr/index.php/the-conference/eggrafi-sto-synedrio ), να τακτοποιηθεί οικονομικά, και στη συνέχεια, να κάνει την εγγραφή του (δωρεάν) στα εργαστήρια. Σε όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε εργαστήριο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://synedrio.eepek.gr/ (κουμπί ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ).

Πολλοί προσκεκλημένοι ομιλητές, έλληνες και ξένοι, καθώς και πάνω από 400 εργασίες μας περιμένουν. Ας τις απολαύσουμε!

Από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου

Νέα από το Σχολικό Δίκτυο