Την Τρίτη 25-2-2020 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από μαθητές της Γ’ και Β’ τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και της Γ' τάξης του τομέα Πληροφορικής, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου. Πρόκειται για εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2019, με τίτλο «Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Εφοδιαστική (Logistics)”, που υλοποιεί το σχολείο μας.

Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές ενημερώθηκαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, με παράλληλη ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων Logistics, που αφορά άμεσα το θέμα του σχεδίου τους αλλά και την επαγγελματική προοπτική των μαθητών που θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε εταιρείες Logistics στην πόλη Rimini της Ιταλίας.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση που τους έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ο οποίος τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα η συμμετοχή μαθητών σε ένα τομέα που η χώρα έχει πραγματικά ανάγκη από ικανά στελέχη με δεξιότητες.»

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, την προοπτική της επιχειρηματικότητας και των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του.

Ο κ. Σκερλετόπουλος Λεωνίδας, σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Έβρου, παρουσίασε τα σημεία κλειδιά της επιχειρηματικότητας, τον τρόπο σκέψης που οδηγεί σε επιχειρηματικές δράσεις και επιπλέον πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον κ.Γρηγόρη Γρηγοριάδη, εμπορικό διευθυντή της εταιρίας Μεταφορών και Logistics Italy Lines για να ενημερωθούν οι μαθητές για τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις προοπτικές απασχόλησής τους σε αυτόν τον κλάδο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι μαθητές από τον κ.Σαρδάνη Ζήση, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Έβρου και τον κ.Μπακαλίδη Δημήτριο, Υπεύθυνο ΓΕ.ΜΗ. και και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την κ. Βρετοπούλου Μαρία, νομική σύμβουλο του Επιμελητηρίου Έβρου, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει καινούρια επιχείρηση και τη βοήθεια αλλά και τις συμβουλές που μπορεί να του παρέχει το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση.

Νέα από το Σχολικό Δίκτυο