ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ  6 ΗΜΕΡΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ  Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΠΑΣΟΦ) 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ΚΑΙ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας να παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου για τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Ώρα έναρξης αγιασμού 10:30.

Θα ακολουθήσει διανομή βιβλίων.

Ο Διευθυντής

Γκουτζέρης Θεόδωρος

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-εγγραφές» (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/) θα είναι σε λειτουργία από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 07.00 έως και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υ.Α. (Β΄ 2005), όπως ισχύει. 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2023-24

 1. Είσοδος στην πλατφόρμα https:/e-eggrafes.minedu.gov.gr με κωδικούς taxisnet από την 28η Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και την 07η Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Η αίτηση-δήλωση γίνεται από τον γονέα που έχει δηλωθεί σαν κηδεμόνας στο πληροφοριακό σύστημα του Σχολείου. 
 2. Αποδοχή των όρων εγγραφής με κλικ στο αντίστοιχο κουτάκι
 3. Επιλογή τύπου Σχολείου: ΕΠΑΛ
 4. Επιλογή τάξης : Α ή Β ή Γ
 5. Επιλογή Τομέα για την Β τάξη ή ειδικότητας για την Γ τάξη από τους πίνακες που εμφανίζονται. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 από εδώ.
 6. Επιλογή Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
 7. Επιλογή Σχολείου: 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
 8. Συμπλήρωση στοιχείων μαθητή: Απαιτείται ο Αριθμός Μητρώου Μαθητή ο οποίος φαίνεται σε κάποιον έλεγχο προόδου ή δίνεται από το σχολείο τελευταίας φοίτησης. Το σχολείο τελευταίας φοίτησης εμφανίζεται πληκτρολογώντας τουλάχιστον 5 χαρακτήρες της περιοχής που ανήκει το σχολείο π.χ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ και εμφανίζονται όλα τα σχολεία της Ορεστιάδας
 9. Στην υπεύθυνη δήλωση γίνεται με προσοχή αποδοχή των κατάλληλων όρων της δήλωσης 
 10. Υποβολή αίτησης εγγραφής

Μετά την υποβολή της αίτησης –δήλωσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται 

 1. Ηλεκτρονική Αίτηση-Δήλωση
 2. Αίτηση κηδεμόνα
 3. Ατομικό Δελτίο Υγείας
 4. Φωτοτυπία Ταυτότητας μαθητή  

στη σχολική μονάδα κατανομής από την 29η Ιουνίου 2023 έως την 21η Ιουλίου 2023 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στο θέμα του μηνύματος να αναγράφεται ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του μαθητή/τριας)   ή με αυτοπρόσωπη παρουσία κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων (Δευτέρα για τα Σχολεία του νομού Έβρου)

Τα δικαιολογητικά που αποστέλλονται ηλεκτρονικά πρέπει να είναι ευκρινή και οπωσδήποτε σε μορφή PDF (όχι φωτογραφίες κλπ)

Για τους μαθητές που θέλουν μετεγγραφή σε άλλο σχολείο στην αίτηση-δήλωση επιλέγεται το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που θα φοιτήσει ο μαθητής. Ο κηδεμόνας του μαθητή επισκέπτεται το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για την οριστικοποίηση της εγγραφής και υποβάλλει σε αυτό αίτηση μετεγγραφής και ταυτόχρονα ενημερώνει τηλεφωνικά ή με mail το προηγούμενο σχολείο

Εάν υπάρχει αδυναμία συμπλήρωσης της αίτησης –δήλωσης επικοινωνείτε ή επισκέπτεστε το σχολείο

1ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ:

ΤΗΛ: 2552029431

MAIL: mail@1epal-orest.evr.sch.gr

Παρακαλώ συμβουλευτείτε για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες την εγκύκλιο εγγραφών 2023-2024.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.

ekthesi1

Ο τομέας Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας. Στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων του ΕΚ Ορεστιάδας σχεδιάστηκε από τους μαθητές της Γ' ΕΠΑΛ η κάτοψη και οι τομές μια παραδοσιακής κατοικίας των πρώτων κατοίκων της Νέας Ορεστιάδας και στη συνέχεια κατασκευάστηκε σε κλίμακα 1:20 η μακέτα της κατοικίας από μαθητές της Β και Γ ΕΠΑΛ.

Η μακέτα εκτίθεται στην έκθεση για τα 100 χρόνια Νέα Ορεστιάδα στο Πολιτιστικο΄ Πολύκεντρο Ορεστιάδας.

metro1

Στους χώρους του υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης, του πιο πολυσυζητημένου δημοσίου έργου της χώρας, «βρέθηκαν» οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας. Η διαδικτυακή ξενάγησή τους έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων «Οργάνωση εργοταξίου – Μηχανήματα τεχνικών έργων» και «Κτιριακά έργα και δομικά υλικά», το οποία αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών του τμήματος Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Β' και Γ' λυκείου. Οι μαθητές της ακριτικής πόλης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μπάφα Βασιλικής και Αποστολακάκη Ιωάννη, ενημερώθηκαν από τους αρμοδίους της «Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης», αρχικώς για τη διαδικασία της δημοπράτησης του εν λόγω έργου και εν συνεχεία για τις λεπτομέρειες που αφορούν στα στάδια ολοκλήρωσής του. Παράλληλα, έτυχαν αναλυτικής ενημέρωσης για τους τρόπους διάνοιξης των σηράγγων, μία απ' τις οποίες ήταν με τα ειδικά μηχανήματα Tunnel Boring Machine (TBM) -ελληνιστί μετροπόντικες-, για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούνται, για τους τρόπους μεταφοράς των υλικών που χρησιμοποιούνται και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών. Την ίδια ώρα, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας διατηρούν το προνόμιο να είναι από τους πρώτους μαθητές της χώρας που -μέσω βίντεο και power point- «εισέρχονται» στις ράγες του υπό κατασκευή Μετρό και «επιβιβαζόμενοι» στο μπροστά βαγόνι του τρένου, να «διανύσουν» μια διαδρομή, 30 μέτρα κάτω από τη γη της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως τίποτε από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν οι άνθρωποι της «Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης», δεν αποδεχόντουσαν την πρόσκληση των αρμοδίων εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, οι οποίοι στόχευαν να αναδείξουν την ευρύτητα των δράσεων και δεξιοτήτων του τομέα "Τεχνικός δομικών έργων και Γεωπληροφορικής" που αναπτύσσεται και λειτουργεί στο σχολείο.

Μέσω όλων αυτών, απώτερος σκοπός και στόχος ήταν να δουν οι μαθητες μας, πως η ειδικότητα τεχνικός δομικών έργων και Γεωπληροφορικής δεν είναι μόνο ο πολιτικός μηχανικός που αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή ενός οικοδομικού έργου (δομοστατικος-δομικών έργων), αλλά είναι επίσης η ειδικότητα του αρχιτέκτονα, του τοπογράφου-γεωπληροφορικής, ο μηχανικός χωροταξίας, ο μηχανικός πολεοδομίας, και φυσικά ο πολιτικός μηχανικός που ασχολείται με τη κατασκευή μεγάλων δημοσίων έργων όπως είναι η ειδικότητα της Γεωτεχνικής, Υδραυλικής και Συγκοινωνιακής κατεύθυνσης (έργα οδοποιίας, υδραυλικά έργα, συγκοινωνιακά έργα, λιμενικά έργα κλπ). Πολιτικοί Μηχανικοί που ασχολούνται τόσο με ιδιωτικά έργα ως μελετητές-εργολάβοι-επιβλέποντες, όσο και με δημόσια έργα.

kyt

Στις 02-03-2023 ημέρα Πέμπτη, το τμήμα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Β' και Γ' λυκείου, στα πλαίσια των μαθημάτων «Οργάνωση εργοταξίου – Μηχανήματα τεχνικών έργων» και «Κτιριακά έργα και δομικά υλικά», πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη σε εργοτάξιο στο ΚΥΤ Φυλακίου και στο Φράγμα του Κυπρίνου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μπάφα Βασιλική και Αποστολακάκης Ιωάννης. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο της γραμμής.

Στο Φυλάκιο κατασκευάζεται η επέκταση του υπάρχοντος ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης). Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν να δούν οι μαθητές τη δομή ενός εργοταξίου, τους χώρους των γραφείων (εντός των container), τα μηχανήματα (εκσκαφείς, βαρέλες, οδοστρωτήρες κ.ά.) που χρησιμοποιούνται στα τεχνικά έργα καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους, τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε ένα τεχνικό έργο, τα έντυπα παραγγελιών δομικών υλικών, προϋπολογισμών κ.ά., τους ελέγχους (κοκκομετρική ανάλυση, θραύση δοκιμίων στις 24 ώρες - 7 ημέρες - 28 ημέρες, δοκιμή κάθισης σκυροδέματος κ.ά.) που γίνονται στα δομικά υλικά (εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου), το «σιδέρωμα» των οπλισμών, το δέσιμο και τον τρόπο ρήξης του σκυροδέματος κ.λπ.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1 /ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλώ δείτε την επιστολή του υπουργείου εδώ.

Υπεύθυνη δήλωση Α

Υπεύθυνη δήλωση Β

 Η Υπεύθυνη Δήλωση Α συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα που θα υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής με κωδικούς taxisnet (όταν ανοίξει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εγγραφών).

Η Υπεύθυνη Δήλωση Β συμπληρώνεται από τον δεύτερο κηδεμόνα.

Και οι δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις μπορούν να γίνουν και μέσω gov.gr και να αποσταλλούν στο mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 14-03-2023 έως
και την Τρίτη 21-03-2023 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των
υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου
2023.
Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 για
την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής για
τα επίπεδα:
α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test).
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) .
γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test).
 
 
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα
να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους
εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Συγκεκριμένα, έως την Τρίτη 21-03-2023 και ώρα 23.59.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε από τα παρακάτω έγγραφα.

Σε περίπτωση που το σχολείο για οποιοδήποτε λόγο δε λειτουργήσει δια ζώσης και λειτουργήσει μέσω τηλεδιάσκεψης, παρακάτω μπορείτε να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, τους συνδέσμους webex των εκπαιδευτικών καθώς και το διδακτικό ωράριο.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Σύνδεσμοι webex των εκπαιδευτικών του σχολείου

Διδακτικό ωράριο 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας να παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου για τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Ώρα έναρξης αγιασμού 10:00.

Θα ακολουθήσει διανομή βιβλίων.

Ο Διευθυντής

Γκουτζέρης Θεόδωρος

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ  ΕΠΑ.Λ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

Σας  ενημερώνουμε ότι από Παρασκευή  24-6-2022 έως και την Πέμπτη 7-7-2022 θα είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα  των  ηλεκτρονικών  αιτήσεων- δηλώσεων  για τις εγγραφές των μαθητών  ΕΠΑΛ του σχ. έτους 2022-23.

Η ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση γίνεται στην διεύθυνση :

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή πρέπει να επισκεφθείτε το Σχολείο από την Παρασκευή  24-6-2022 έως και την Πέμπτη 30-6-2022 και την Πέμπτη 7-7-2022 ημέρα εφημερίας  του Σχολείου έχοντας μαζί σας.

Α. Τους  κωδικούς  taxisnetτου κηδεμόνα  που έκανε την ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση

Β. Την ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση εκτυπωμένη ( εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα  εκτύπωσης  θα εκτυπωθεί στο  Σχολείο)

Γ. Την ταυτότητα σας

Δ. Το προσωπικό  σας mail  και το mailτου μαθητή

Ε. Τον αριθμό κινητού τηλεφώνου κηδεμόνα  και μαθητή

Είναι  καλό να προσέλθετε στο Σχολείο  και να ολοκληρώσετε την διαδικασία της  εγγραφής  μέχρι και την Πέμπτη  30-6-2022 που θα είναι  σε λειτουργία τα Σχολεία.

Για οποιαδήποτε  ερώτηση σχετικά με τις εγγραφές –μετεγγραφές  μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο 2552029431

 

Ο  Δ/ΝΤΗΣ

 

ΓΚΟΥΤΖΕΡΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Από την Τρίτη 21 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

- Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. 

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2020 ή 2021, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

- Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2022 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

 

Καλούνται οι γονείς των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή- ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Εμβαθύνοντας τις σχέσεις σχολείου-γονέων, μία πρόκληση και μία αναγκαιότητα» που οργανώνεται την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00 σε συνεργασία με την ψυχολόγο κ. Κωνσταντίνα Νοτίου.

Σύνδεσμος συμμετοχής: https://minedu-secondary.webex.com/meet/varsamakid

Ανακοινώνεται από τη διεύθυνση του σχολείου ότι αν για κάποιο λόγο τα μαθήματα διεξαχθούν εξ αποστάσεως οι μαθητές θα πρέπει σύμφωνα με το αναδιαμορφωμένο διδακτικό ωράριο του σχολείου, να συνδεθούν από το σπίτι τους στον αντίστοιχο σύνδεσμο του καθηγητή/τριας που διδάσκει το κάθε μάθημα. Η λίστα με τους συνδέσμους των καθηγητών βρίσκεται εδώ. Επισυνάπτεται και το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τ.Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 24 του άρθρου 39 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/τ.Α’), με την παρ. 2 του άρθρου έκτου του Ν. 4218/2013 (ΦΕΚ 268/τ.Α’), με το άρθρο 7 του Ν.4283/2014 (ΦΕΚ 189/τ.Α’), με την παράγραφο 1 του άρθρου 13 του Ν.4452/2017 (ΦΕΚ 17/τ.Α΄), με το άρθρο 108 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α΄) καθώς και την με αρ. Φ.153/146145/Α5/20-09-2019 (ΦΕΚ 3557/Β’/2019), καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ανακοινώνεται ότι την 13/9/2021 σύμφωνα με την απόφαση 109660/ΓΔ4/08-09-2021 του υπουργείου, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα διεξαχθούν κανονικά και οι μαθητές οφείλουν να είναι στο σχολείο στις 08:15.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την απόφαση Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τσάντες στο σχολείο, καθώς θα πραγματοποιηθεί διαμοιρασμός βιβλίων.

                                                                        Εκ της διευθύνσεως

Από  την  Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10 π.μ. έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-an...,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.( Ο αριθμός Μητρώου Α.Μ του μαθητή φαίνεται στον έλεγχο που σας έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά)

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ.δηλαδή μετά τις 2 Ιουλίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι/ες εισέρχονται εκ νέου προκειμένου να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

και συγκεκριμένα στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά).

 

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν ηλεκτρονικά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) υπογεγραμμένα και σκαναρισμένα (όχι φωτογραφίες) τα παρακάτω έγγραφα και σε περίπτωση αδυναμίας να τα προσκομίσουν οι κηδεμόνες στο Σχολείο κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας της Σχολικής μονάδας (ΠΕΜΠΤΗ 1-7-2021 , ΠΕΜΠΤΗ 8-7-2021 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 15-7-2021 ΑΠΟ 08.30-14.00).

Α. Αίτηση εγγραφής προς το 1ο ΕΠΑΛ Ορ/δας από τον κηδεμόνα του μαθητή ή της μαθήτριας

Β. Υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη από τον κηδεμόνα

Γ. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας μαθητή ή μαθήτριας

Δ. Αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής όπως εκτυπώθηκε από την
   εφαρμογή
e-eggrafes

 

Από εδώ κατεβάζετε το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή, το οποίο φέρνετε συμπληρωμένο από γιατρό, το Σεπτέμβριο.

 

Η προθεσμία υποβολής των εγγράφων είναι έως τη 16η Ιουλίου 2021 ηλεκτρονικά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με φυσική παρουσία, κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας της Σχολικής μονάδας (ΠΕΜΠΤΗ 1-7-2021 , ΠΕΜΠΤΗ 8-7-2021 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 15-7-2021 ΑΠΟ 08.30-14.00)

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τους τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ –ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤO SELF-TESTING

Δύο φορές την εβδομάδα: Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Υποχρεωτικά τα self-testing : Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικός ή μαθητής που δεν θα έχει μαζί του την σχολική κάρτα ή την χειρόγραφη δήλωση όπως περιγράφεται παρακάτω δεν θα γίνεται δεκτός στο Σχολείο.

Τα βήματα  για το self-testing

Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Τα βήματα είναι τα εξής:

1.    Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.  

2.    Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

3.    Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

4.    Αν το self-test είναι αρνητικό:

 • Σχολική κάρτα: Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
 • Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
 • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μιαχειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

5.    Αν το self-test είναι θετικό:

 • Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.
 • Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
 • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων.

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Ι.Κ.Υ ( φορέας διαχείρισης προγράμματος Erasmus) απένειμε στη σχολική μας μονάδα, μετά από υποβολή σχεδίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης EAC/A02/2020, τη ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS,  για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, Δράση1 στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δελτίο τύπου εδώ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, παρατείνεται και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας , Περιόδου 2020-2021 στο 1Ο ΕΠΑ.Λ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

     Για τέταρτη συνεχή χρονιά προγραμματίζεται να λειτουργήσει στο 1ο ΕΠΑ.Λ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ το πρόγραμμα «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας»  Ε΄ Φάση περιόδου 2020-2021, με τις παρακάτω ειδικότητες :

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 2020-2021

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ, ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    

   Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ με πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας με τα παραπάνω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59

     Η αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr,    σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος Μαθητείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 1ο ΕΠΑ.Λ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ τηλ. 2552029431, κος Γκουτζέρης Θεόδωρος Δ/ντής και κ. Μπακαλίδης Βασίλειος Υπ/ντής.

Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια 9 μηνών και περιλαμβάνει:

Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» συνολικής διάρκειας διακοσίων τριών (203) ωρών. Τα μαθήματα που εντάσσονται σε αυτό θα διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες από εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολικής μας μονάδας στο Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑ.Λ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες. Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 21,78€. Μέρος της αποζημίωσης επιδοτείται από το Υ.ΠΑΙ.Θ μέσω ΕΣΠΑ στο ποσό των 16,54 € για κάθε ημέρα του «Προγράμματος Μαθητείας στο χώρο εργασίας». Το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη ( τα παραπάνω ποσά με την ψήφιση του νέου Νόμου για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση αυξάνονται στο 95% του κατώτατου ημερομισθίου) .
Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – Μαθητείας στον εργασιακό χώρο» υπάγονται στην ασφάλιση τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος.

Η σχετική προκήρυξη των θέσεων για όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι αναρτημένη στο Διαδίκτυο καθώς και εδώ.

Ο   Δ/ντής

T.Y

Γκουτζέρης Θεόδωρος

 

 

 

Από εδώ μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Νέα από το Σχολικό Δίκτυο