Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (07/02/17) θα εορταστεί φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE.

Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και με αφορμή το μήνυμα: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» διοργανώνει τρεις διαγωνισμούς με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται το δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο.

Σκοπός είναι να περάσει στα παιδιά και στους νέους η ιδεολογία του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και της αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Στο πλαίσιο αυτό όλοι ενθαρρύνονται να πάρουν θέση ως ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος συμμετέχοντας ενεργά σε ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις.

Οι Πιστοποιημένοι Πρεσβευτές του Δικτύου στον Έβρο (Αντώνης Παπαλεωνίδας ΠΕ20, Αλεξάνδρα Γκουλιάμα ΠΕ02, και Χρήστος Καλτσίδης ΠΕ20) κατόπιν συνεννόησης με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, επέλεξαν να σας καθοδηγήσουν και να σας στηρίξουν στο θεματικό διαγωνισμό με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο» (Διαγωνισμός καλύτερης εικονογραφημένης ιστορίας ή βίντεο ή scratch) Διαγωνιζόμενοι μπορούν να είναι οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων (ατομική ή ομαδική εργασία)

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής ορίζεται πανελλαδικά η 20η Ιανουαρίου 2017.

Τα παιδιά που θα διακριθούν θα κληθούν να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής προβλέπεται να καλυφθούν από το Κέντρο.

Η διάκριση επιβραβεύεται επιπλέον με την δωρεάν παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο».

Οι καλύτερες εργασίες θα ανακοινωθούν στον δικτυακό χώρο του κέντρου και θα
χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου (π.χ. eBook, Webinar, Βίντεο).


Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες βλ. σχετικά
http://saferinternet4kids.gr/sid-2ndcontest/