Σας γνωρίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο,από 7-9 Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημώνκαι Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ΦυσικώνΕπιστημών, Κοινωνίας και Εκπαιδευτικής Πράξης»
 
Το συνέδριο απευθύνεται σε Σχολικούς Συμβούλους και Εκπαιδευτικούς Προσχολικής,
Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με την Έρευνα και τη Διδασκαλία στην περιοχή των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να αναζητήσετε στην

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για οπτικό προγραμματισμό με τη μέθοδο μεικτής μάθησης: «Προγραμματίζω ? Δημιουργώ ? Μαθαίνω με το Scratch»

2ος  Κύκλος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

(Περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική

Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία)

 

Πρόσκληση

Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καλεί τους Εκπαιδευτικούς τωνΠεριφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας που διδάσκουν ή μπορούν να διδάξουν στην Πρωτοβάθμια ή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να συμμετάσχουν σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Scratch Coding σκοπός του οποίου είναι η εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch.

Ο 2ος Κύκλος Επιμόρφωσης θα υλοποιηθεί μόνο στις ανωτέρω Περιφέρειες και προσφέρεται δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί κυρίως με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι διάρκειας 30 ωρών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 13/03/2017 έως και 19/03/2017. Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στον σύνδεσμο http://scratchcoding.eap.gr/ και στις ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση υπεράριθμων δηλώσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα χρηματοδοτείται


από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.) προσκαλεί φοιτητές Πληροφορικής να
συμμετάσχουν ως δόκιμα μέλη με υποβολή πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας τους στο 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών ?SafeGreece?. Φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα με το όνομα
?SafeAthens 2017?, στις 28-30 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛ.Ψ.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας  με τον τίτλο «Άτομα, Θεσμοί, Κοινωνία: ο Kόσμος της Ψυχολογίας», στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2017

Από εδώ μπορείτε να δείτε την αφίσα του συνεδρίου και από εδώ να δείτε τις πληροφορίες της διεξαγωγής του.

 

5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

«Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

http://etpe2017.aspete.gr

21-23 Απριλίου 2017

Παιδαγωγικό Τμήμα, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), Αθήνα

 

Σκοπός του 5ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) είναι να προσφέρει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται ενεργά στη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των Τεχνολογιών  της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Μάθηση, όπως η κοινότητα των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης, η ερευνητική κοινότητα, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη και παροχή ψηφιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών για την Εκπαίδευση και τη Μάθηση.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών και στρογγυλής τράπεζας, επιμορφωτικά εργαστήρια. Όλες οι εργασίες θα υποβληθούν σε ανώνυμη κρίση. Όλες οι εργασίες που θα γίνουν δεκτές για παρουσίαση θα δημοσιευτούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

Η εγγραφή και παρακολούθηση του συνεδρίου δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Θεματικές περιοχές

1.   Διδακτορική Έρευνα στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και τη Μάθηση

2.   Καλές πρακτικές αξιοποίησης σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση

3.   Εκπαιδευτικές  Εφαρμογές του Ιστού 2.0 

4.   Ανοικτή Πρόσβαση σε Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο, Ελεύθερο και Ανοικτού κώδικα λογισμικό (ΕΛ/ΛΑΚ) στην εκπαίδευση

5.   Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλονταγια την ενίσχυση συνεργατικής, εξατομικευμένης και μικτής μάθησης

6.   Μοντέλα, εργαλεία και καλές πρακτικές Ψηφιακής Αφήγησης Ιστοριών στην εκπαίδευση

7.   Αξιοποίηση Ψηφιακών Παιχνιδιών στην εκπαίδευση

8.   Εκπαιδευτική Ρομποτική

9.   Διδασκαλία, Μάθηση και εκπαιδευτική αξιολόγηση με χρήση των ΤΠΕ

10. Αξιοποίηση ΤΠΕ στην Ειδική Αγωγή

11. Επιμόρφωση και Κοινότητες Εκπαιδευτικών για την Παιδαγωγική Αξιοποίηση των ΤΠΕ

12. STEM στην εκπαίδευση

13. Μεθοδολογίες στην έρευνα για τις ΤΠΕ

14.ΤΠΕ και Οπτικοακουστικός γραμματισμός στην Εκπαίδευση

Σημαντικές Ημερομηνίες

 • Υποβολή εργασιών: 19 Δεκεμβρίου 2016

 • Ενημέρωση αποδοχής: 13 Φεβρουαρίου 2017

 • Υποβολή τελικών κειμένων για τα πρακτικά του συνεδρίου: 6 Μαρτίου 2017

ΠληροφορίεςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα και εργαστήρια 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 21-23 Οκτωβρίου 2016)

Το πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 21-23 Οκτωβρίου 2016) έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://synedrio.eepek.gr/ (κουμπί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ).

Επίσης, έχουν αναρτηθεί και τα 43 βιωματικά 2ωρα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ του συνεδρίου, οι θέσεις των οποίων είναι περιορισμένες. Οι εγγραφές στα εργαστήρια του συνεδρίου γίνονται ηλεκτρονικά, και το σύστημα θα είναι διαθέσιμο μέχρι την Πέμπτη 20/10/2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Δικαίωμα εγγραφής στα εργαστήρια έχουν ΜΟΝΟ οι σύνεδροι που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους και έχουν λάβει το εισιτήριο συνέδρου για το παραπάνω συνέδριο. Εάν κάποιος δεν έχει εγγραφεί και επιθυμεί να συμμετέχει σε κάποιο από τα εργαστήρια, μπορεί πρώτα να εγγραφεί (κουμπί ΕΓΓΡΑΦΗ) ακολουθώντας τις οδηγίες της ιστοσελίδας (http://synedrio.eepek.gr/index.php/the-conference/eggrafi-sto-synedrio ), να τακτοποιηθεί οικονομικά, και στη συνέχεια, να κάνει την εγγραφή του (δωρεάν) στα εργαστήρια. Σε όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε εργαστήριο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://synedrio.eepek.gr/ (κουμπί ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ).

Πολλοί προσκεκλημένοι ομιλητές, έλληνες και ξένοι, καθώς και πάνω από 400 εργασίες μας περιμένουν. Ας τις απολαύσουμε!

Από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου

Πρόγραμμα του Συνεδρίου:

"Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. ".

Το συνέδριο διατελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο), το Σαββατοκύριακο, στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2016:

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

09:00 Προσέλευση (από την είσοδο της Λ. Συγγρού 387) ? εγγραφές (απλών σύνεδρων) από τις 09.00 το πρωί, στη Συνεδριακή Γραμματεία μας, στο ισόγειο.

10.00 Έναρξη Συνεδρίου - στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου (Κεντρική Ομιλία)

11:00 Έναρξη παράλληλων συνεδριών σε 4 αίθουσες

13:30 Μεσημβρινή διακοπή

14:00 Έναρξη μεσημβρινών συνεδριών

16:45 Διάλειμμα

17:00 Έναρξη απογευματινών συνεδριών

20:00 Λήξη 1ης Συνεδριακής ημέρας

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

09:00 Προσέλευση (από την είσοδο της Λ. Συγγρού 387) ? εγγραφές για όσους (απλούς σύνεδρους) δεν ήλθαν την πρώτη μέρα, από τις 09.00 το πρωί, στη Συνεδριακή Γραμματεία μας, στο ισόγειο.

10:00 Έναρξη παράλληλων συνεδριών σε 4 αίθουσες

13:30 Μεσημβρινή διακοπή

14:00 Έναρξη μεσημβρινών συνεδριών

16:45 Διάλειμμα

17:00 Έναρξη απογευματινών συνεδριών

20:00 Λήξη 2ης Συνεδριακής ημέρας-Λήξη Συνεδρίου

Το συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει 305 εργασίες, 1 κεντρική ομιλία, 1 προσκεκλημένη ομιλία, 1 αυτόνομη συνεδρία και 1 στρογγυλό τραπέζι (η μεντορική στην εκπαίδευση). Περισσότερες πληροφοριές για το συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο: http://synedrio.edu.gr . Η συμμετοχή σύνεδρου, γίνεται μετά από αίτηση προεγγραφής κι αποδοχής της.

Με εκτίμηση

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.»

Απο εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες http://synedrio.edu.gr

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοίνωση 4ου Συνεδρίου «Νέου Παιδαγωγού» 

http://neospaidagogos.gr

Ο Επιστημονικός Σύλλογος "ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" προκηρύσσει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Νέος Παιδαγωγός».  Τόπος και χρόνος διεξαγωγής Συνεδρίου: Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2017.  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

1. Στόχοι του Συνεδρίου: Η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη. Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας κι εναλλακτικών προσεγγίσεων. Ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος

2. Ποιους αφορά: Εκπαιδευτικούς προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε ειδικότητας, Προπτυχιακούς Φοιτητές, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, Μεταπτυχιακούς, Υποψήφιους Διδάκτορες, Διδάκτορες, Ερευνητές, Φίλους της Εκπαίδευσης

3. Οι εργασίες που θα υποβληθούν για συμμετοχή, θα κριθούν: Από την Επιστημονική Επιτροπή και την Επιτροπή Κριτών (μελών Δ.Ε.Π. ελληνικών πανεπιστημίων, διδακτόρων, μεταπτυχιακών). Ανώνυμη ένθεν κι ένθεν κρίση.

4. Θεματικές περιοχές συνεδρίου: Οι αναλυτικές περιγραφές των θεματικών ενοτήτων, βρίσκονται εδώ: http://neospaidagogos.gr/thematology.html

  1.  Συγκριτική παιδαγωγική ? Σχολική παιδαγωγική - Παιδαγωγική ψυχολογία: Μάθηση και διδασκαλία, παιδαγωγική αλληλεπίδραση, Συμβουλευτική στην εκπαίδευση

  2.  Διδακτική μεθοδολογία. Αναλυτικά προγράμματα, σχολικά εγχειρίδια, διδακτικά αντικείμενα, αξιολόγηση

  3.  Εκπαίδευση και Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

  4.  Τεχνολογίες Ρομποτικής και Αυτοματισμοί

  5.  Εικονική και Επαυξημένη πραγματικότητα

  6.  Διδακτικά σενάρια με χρήση Τ.Π.Ε.

  7.  Γραμματισμός και Τ.Π.Ε.

  8.  Ειδική αγωγή: Δυσκολίες μάθησης, προβλήματα συμπεριφοράς, ενδοσχολική βία - ζητήματα διδακτικής και παιδαγωγικής διαχείρισης.

  9.  Πολιτισμός και Καλές Τέχνες στην εκπαίδευση. Θέματα Μουσειοπαιδαγωγικής.

  10.  Καινοτομία στην Εκπαίδευση ? Διδακτικά σενάρια με χρήση εκπαιδευτικής Καινοτομίας

  11.  Οργανωμένα συνεργατικά διευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα: eTwinning, Teachers4Europe, ERASMUS+

  12.  Θέματα μετανάστευσης, προσφυγιάς και εκπαίδευσης

  13.  Εκπαιδευτική Έρευνα

  14.  Διά βίου εκπαίδευση ? Εκπαίδευση από απόσταση (e-Learning), Εκπαίδευση ενηλίκων, Εκπαίδευση εκπαιδευτικών (βασική κατάρτιση, επιμόρφωση)

  15.  Οργάνωση, Διοίκηση και Οικονομία της Εκπαίδευσης.

  16.  Φιλοσοφία της Παιδείας. Ιστορία και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης

  17.  Άλλα θέματα

5. Επιζητούμενες εργασίες:

  • Εισηγήσεις

  • Σύντομες ανακοινώσεις

  • Ηλεκτρονικές Εισηγήσεις (εισηγήσεις διαμέσου βίντεο-Συμμετοχή από απόσταση)

  • Αναρτημένες Ανακοινώσεις (Συμμετοχή και από απόσταση)

  • Διδακτικά Σενάρια (Συμμετοχή και από απόσταση)

  • Παρουσιάσεις εκπαιδευτικού λογισμικού

6. Κρίσιμες ημερομηνίες:

  • Ως την 30ή Νοεμβρίου 2016. Υποβολή ολοκληρωμένων κειμένων εργασιών για κρίση.

  • Ως την 15η Φεβρουαρίου 2017, λήξη διαδικασίας κρίσης σχηματισμός καταλόγου εργασιών συνεδρίου.

  • Ως την 1η Μαρτίου, 2017, ανάρτηση του συνεδριακού προγράμματος

  • 1-2 Απριλίου 2017 (Σαββατοκύριακο), διεξαγωγή συνεδρίου

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής εργασίας, εγγραφής σύνεδρου, και άλλες πληροφορίες δίνονται αναλυτικά στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου: http://neospaidagogos.gr .

Επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 8  Οκτωβρίου 2016

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ»

http://neospaidagogos.gr