Ανακοινώνεται η διεξαγωγή ημερίδας στις 26 Νοεμβρίου 2016 στις 11.00π.μ. στην Ξάνθη για τα χαρισματικά παιδιά και εφήβους και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Ελληνική  ΜΕΝΣΑ και τον Δήμο Ξάνθης και είναι χρήσιμο να την παρακολουθήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδος από το Ηράκλειο μέχρι την Πάτρα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει τεστ για όσους ενήλικες ή παιδιά θέλουν στον τρίτο όροφο του ίδιου κτιρίου.


Το κόστος είναι για τους ενήλικες 30,00? και για φοιτητές και μαθητές 20,00?.

Από εδώ μπορείτε να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την έννοια της χαρισματικότητας.

Από εδώ μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες για τους γονείς με χαρισματικά παιδιά και από εδώ οδηγίες για εκπαιδευτικούς με χαρισματικούς μαθητές.

Από εδώ μπορείτε να δείτε το Ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση με τίτλο "Μια νέα Αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλάζει σελίδα".

Μπορείτε να δείτε εδώ την απόφαση που ελήφθη από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και μαθητές, για την επιλογή προσφοράς σχετικά με την 3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καβάλα στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας και Περιβαλλοντικής Αγωγής.

Το προσωπικό που ανήκει οργανικά στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής όπως αυτή περιγράφεται στη σχετική απόφαση και να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις υποτροφίες που χορηγούνται σε αποφοίτους ΙΕΚ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων του ΕΣΠΑ 2007? 2013 πατήστε εδώ.

Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες χορηγούνται από τους Φορείς Υλοποίησης (Φ.Υ.) της Πράξης με MIS 491402 σε αποφοίτους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Πράξη): (α) Επαγγελματικών Λυκείων ? ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, (β) Επαγγελματικών Σχολών ? ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και (γ) Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), οι οποίοι (i) δεν έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα και (ii) είναι δημότες στις 8 «Περιφέρειες Σύγκλισης» (ήτοι Ανατολική Μακεδονία ? Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο).