Σήμερα Τρίτη 31/01/2017 και ώρα 13:00 στο γραφείο του δ/ντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ορεστιάδας συνεδρίασε η επιτροπή αποτελούμενη από τους Γκουτζέρη Θεόδωρο διευθυντή του σχολείου, Αθιανά Μιχαήλ ΠΕ 17.01 καθηγητή, Ιωαννίδου Αλεξία ΠΕ 12.01 καθηγήτρια, Αλήογλου Παναγιώτη πρόεδρο του τμήματος ΒΔ και Δημητριάδη Ευάγγελο μαθητή του τμήματος ΒΔ με θέμα:

Άνοιγμα προσφορών και επιλογή προσφοράς για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Σέρρες στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Στο γραφείο του δ/ντή έφτασαν και ανοίχτηκαν οι παρακάτω 3 προσφορές

Α/Α

Τουριστικό Γραφείο

Ξενοδοχείο

Τιμή/μαθητή

1

KARAKATSANIS TOURS

ELPIDA RESORT

102?

2

ALPINO TOURS Κιλούδης Γεώργιος

ELPIDA RESORT

98?

3

HAKO TOURS Γραφείο Γενικού Τουρισμού

ELPIDA RESORT

110?

Η επιτροπή αφού έλεγξε τις διαθέσιμες προσφορές επέλεξε το τουριστικό γραφείο ALPINO TOURS Κιλούδης Γεώργιος που κατέθεσε την φθηνότερη προσφορά.

Μπορείτε να δείτε εδώ μια παρουσίαση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Βιολογικά Αγροτικά Προϊόντα και Παραδοσιακή Διατροφή" που υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Γκουτζέρη Θεόδωρο, Γκριμπίζη Θωμαή και Λαμπρακάκη Θεοπούλα κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Kατά το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: «Διατηρητέα κτίρια και ιστορικά μνημεία ? Η τέχνη της δόμησης με πέτρα. Προσθήκη στοιχείων οικολογικής (Sustainable) αρχιτεκτονικής και χρήση στοιχείων αύξησης της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.» Ο εκπαιδευτικός που ανέλαβε το πρόγραμμα ήταν ο Αθιανάς Μιχάλης και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν ο  Βενετίδης Κωνσταντίνος και ο Χαλάτζογλου Πασχάλης.

Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε με αυτή την μορφή για πρώτη σχολική χρονιά και είχε προσανατολισμό στην υλοποίηση δραστηριοτήτων που είχαν άμεση σχέση με την διατήρηση και ένταξη στον οικιστικό ιστό και τις οικονομικές δραστηριότητες της σύγχρονης πόλης, των λίθινων κατασκευών των προηγούμενων αιώνων.

Υλοποιώντας το πρόγραμμά προσανατολιστήκαμε στην πραγματοποίηση των εξής δραστηριοτήτων:

  1. Επισήμανση των διαφορών και των ιδιαιτεροτήτων στην έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανακατασκευή ? συντήρηση ενός διατηρητέου κτιρίου σε σχέση με μια άδεια νέας οικοδομής.
  2. Αλλαγή χρήσης ενός λίθινου διατηρητέου κτιρίου ώστε να ενταχθεί στον οικονομικό ιστό της σύγχρονης πόλης με σεβασμό στο ύφος στο αρχιτεκτονικό στυλ και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου.
  3. Ιστορικά στοιχεία για τα υπό εξέταση κτίρια.
  4. Ιδιαιτερότητες της δόμησης με πέτρα.
  5. Στοιχεία οικολογικής αρχιτεκτονικής (Sustainable) και χρήση στοιχείων αύξησης της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

 

Kατά το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα  περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα «Yπαίθρια ζωή και περιβαλλοντική εκπαίδευση». Οι υπεύθυνοι καθηγητές Λάλλος Ιωάννης, Αθιανάς Μιχάλης, Ματζουρίδου Γαρυφαλιά πραγματοποίησαν αρκετές εκπαιδευτικές συναντήσεις με τους μαθητές, ενημερώνοντάς τους για διάφορα θέματα επιβίωσης στην ύπαιθρο. Κάποια από αυτά φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες: