Την Τρίτη 25-2-2020 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από μαθητές της Γ’ και Β’ τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και της Γ' τάξης του τομέα Πληροφορικής, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου. Πρόκειται για εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2019, με τίτλο «Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Εφοδιαστική (Logistics)”, που υλοποιεί το σχολείο μας.

Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές ενημερώθηκαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, με παράλληλη ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων Logistics, που αφορά άμεσα το θέμα του σχεδίου τους αλλά και την επαγγελματική προοπτική των μαθητών που θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε εταιρείες Logistics στην πόλη Rimini της Ιταλίας.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση που τους έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ο οποίος τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα η συμμετοχή μαθητών σε ένα τομέα που η χώρα έχει πραγματικά ανάγκη από ικανά στελέχη με δεξιότητες.»

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, την προοπτική της επιχειρηματικότητας και των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του.

Ο κ. Σκερλετόπουλος Λεωνίδας, σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Έβρου, παρουσίασε τα σημεία κλειδιά της επιχειρηματικότητας, τον τρόπο σκέψης που οδηγεί σε επιχειρηματικές δράσεις και επιπλέον πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον κ.Γρηγόρη Γρηγοριάδη, εμπορικό διευθυντή της εταιρίας Μεταφορών και Logistics Italy Lines για να ενημερωθούν οι μαθητές για τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις προοπτικές απασχόλησής τους σε αυτόν τον κλάδο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι μαθητές από τον κ.Σαρδάνη Ζήση, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Έβρου και τον κ.Μπακαλίδη Δημήτριο, Υπεύθυνο ΓΕ.ΜΗ. και και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την κ. Βρετοπούλου Μαρία, νομική σύμβουλο του Επιμελητηρίου Έβρου, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει καινούρια επιχείρηση και τη βοήθεια αλλά και τις συμβουλές που μπορεί να του παρέχει το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις 31-3-2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Πληροφορικής, της Β' και Γ' τάξης του σχολείου μας, στην εταιρία Prisma Electronics στην Αλεξανδρούπολη. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πραγματικό εργασιακό περιβάλλον μιας από τις πιο πετυχημένες και αναγνωρισμένες εταιρίες του κλάδου της Πληροφορικής στην ευρύτερη περιοχή μας και να μάθουν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και παραγωγής μιας διεθνώς αναγνωρισμένης επιχείρησης.

Οι άνθρωποι της εταιρίας, που μας υποδέχθηκαν ήταν εξαιρετικοί τόσο στη συμπεριφορά τους απέναντί μας όσο και στην κατάρτιση και παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η εταιρία τους.

H Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ παρέχει τεχνολογικές λύσεις για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Μέσω του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πληροφορικής, ασύρματων συστημάτων και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών. Η εταιρία με έδρα την Β. Ελλάδα εξυπηρετεί ένα μεγάλο εύρος πελατών σε πληθώρα τομέων όπως ο αγροτικός, τα μουσεία, η ναυτιλία, οι επίγειες μεταφορές, η άμυνα καθώς και η αεροδιαστημική. Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής και κεντρικά της γραφεία στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην Αθήνα στεγάζονται τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης και Πωλήσεων. Μέσω των γραφείων της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ στη Νέα Υόρκη καλύπτονται οι δραστηριότητες Marketing και Πωλήσεων της Αμερικανικής Ηπείρου.

Νέα από το Σχολικό Δίκτυο